Voetbalbestuurders zijn het eens

De bestuurders zijn het eens over het feit dat de toekomstplannen, onderhoud en beheer bij één centrale stichting onder beheer komen. Dit heeft vele voordelen voor de verenigingen. Denk aan kwaliteitsbeheersing en lagere kosten bij betaald onderhoud door derden. Dit zijn slechts een paar redenen om lid te worden van StiBuNi (Stichting Buitensport Nieuwkoop).

StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Voetbalbestuurders zijn het eens
StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Sjaak Westrate (links op de foto), namens de beheerstichting en Guus Elkhuizen, namens de gemeente ondertekenen de overeenkomst.

Nieuwkoop – In de bestuurskamer van SV Nieuwkoop hebben 7 voetbalverenigingen woensdag 25 januari gezamenlijk de overeenkomst getekend met de gemeente om te komen tot een beheerstichting. 

De gemeenteraad heeft eind 2011 besloten om vele miljoenen beschikbaar te stellen om de voetbalclubs te kunnen voorzien van kunstgrasvelden. Bij Altior (Langeraar) wordt het hele complex verplaatst, Nicolaas Boys (Nieuwveen) en Zevenhoven krijgen ook op korte termijn kunstgras. NSV’46 (Noorden) en TAVV (Ter Aar) worden pas over enkele jaren van kunstgras voorzien. Sportief houdt gewoon gras en Nieuwkoop heeft al kunstgras.

De ondertekening van de raamovereenkomst gaat echter over meer dan kunstgras alleen. Het gaat ook over onderhoud, huur van de velden e.d. Na langdurig overleg (vanaf 2007) zijn de clubs het eens geworden met de gemeentelijke organisatie en na het positieve besluit van de raad is een beheerstichting gevormd. Voorzitter daarvan is Sjaak Westrate. Hij weet zich gesterkt door andere deskundigen, die zijn aangewezen door de clubs zelf.

Wethouder Guus Elkhuizen zei blij te zijn met de overeenkomst en dat het gemeenschapsgeld goed wordt besteed. ‘Niet investeren in sport is desinvesteren in de maatschappij. En ja, bij het college staan meerdere zaken op nummer 1. Ook de zorg staat op die hoogste trede.’ Elkhuizen zei verder dat de voorzitters goed leiderschap tonen. ‘En als je dat doet deel je de successen met anderen.’

Voorzitter Sjaak Wetstrate was kort: ‘We zijn nog niet zo lang bijeen, we hebben verkend en al wat rollen verdeeld. Uiteraard zal er veel overleg met de clubs zijn.’ Peter Otto van Altior zei tijdens de ondertekening nog dat je beter door de voorruit kan kijken dan in de achteruitkijkspiegel. ‘Wat voorbij is, is voorbij en we gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet.’

Vervolgens ondertekenden de clubs de raamovereenkomst met gemeente en beheerstichting, tekenden de wethouder en beheerstichting een huurovereenkomst en werd tenslotte ook het subsidiedocument ondertekend.

Namens de clubs ondertekenden de volgende personen: Peter Otto (Vz. Altior), Gerard Voorn (Vz. Nicolaas Boys ), Adrie Balvert (Vz. Nieuwkoop), Willem Vork ( bestuurslid NSV’46), Wilco Griffioen (Vz. Sportief), Jos dos Santos (Vz. TAVV) en Dolf van Leeuwen (Vz. Zevenhoven).