Renovatie sportparken

Nieuwkoop - In 2011 heeft de gemeenteraad besloten het beheer van de voetbalaccommodaties onder te brengen in de Stichting Buitensportvoorzieningen Nieuwkoop (StiBuNi). Bij de oprichting heeft de stichting een aantal gerichte opdrachten meegekregen.

StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Renovatie sportparken
StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Het kunstgrasveld van Nieuwkoop gaat komende zomermaanden gerenoveerd worden.

In de afgelopen jaren is een groot gedeelte van deze opdrachten uitgevoerd in de vorm van renovatie hoofdveld Sportief, kunstgrasvelden bij sv Zevenhoven, Nicolaas Boys en NSV ’46 en het aanleggen van het nieuwe sportpark van Altior.
In de komende maanden zal de laatste opdracht, het aanleggen van twee kunstgrasvelden bij TAVV, uitgevoerd worden alsmede de renovatie van het kunstgrasveld van sv Nieuwkoop en het hoofdveld van sv Zevenhoven.

StiBuNi wil door middel van dit artikel alle betrokkenen en geïnteresseerden informeren over deze aankomende werkzaamheden.

Sportpark Aardam West - TAVV
De leden van TAVV zien hun lang gekoesterde wens van uitbreiding tot drie volwaardige speelvelden gerealiseerd worden door de aanleg van twee kunstgrasvelden. De aankoop door de gemeente van het terrein van de voormalige waterzuivering maakt dit mogelijk. In januari zijn de voorbereidende werkzaamheden al gestart met het aanbrengen van een groot zandlichaam ter voorbelasting. Vanaf 16 mei zullen de werkzaamheden vervolgd worden met het ontmantelen van het huidige hoofdveld en trainingsveld, waarna de opbouw van de kunstgrasvelden kan beginnen.

De afronding van de werkzaamheden staat gepland op half augustus. In nauw overleg met de ambtenaren van de gemeente is gekozen voor aan- en afvoerroute via de Westkanaalweg en het terrein van de waterzuivering. De benodigde dam zal door de gemeente aangelegd worden. Door deze keuze blijft de geringe overlast van het bouwverkeer beperkt tot de woningen aan de Westkanaalweg en ondervinden de scholen en woningen in de wijk geen enkele overlast van de aan- en afvoer van materialen.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Antea Realisatie uit Capelle a/d IJssel.

Sportpark De Dulen – sv Nieuwkoop
De spelers van sv Nieuwkoop hadden in 2007 de primeur van het eerste kunstgrasveld in de gemeente Nieuwkoop. Inmiddels is het veld door het zeer intensieve gebruik aan vervanging toe. In 2014 is door transplantatie van goede delen naar de doelgebieden en strafschopstippen  de levensduur van het veld verlengd. Omdat de fundering van het veld nog in goede staat is, kan de renovatie beperkt blijven tot de kunststofmat.

De werkzaamheden zullen verricht worden van 6 juni tot medio juli.
De ligging van het sportpark in de nabijheid van de scholen vergt de noodzakelijke aandacht voor de verkeersveiligheid. De ervaringen bij de renovatie in 2013 hebben geleerd dat vermenging van werk- en schoolverkeer vermeden moet worden. Bij deze renovatie zal de aanrijroute niet via de hoofdingang van het sportpark lopen. De vrachtauto’s hoeven daarom niet via het plein met de fietsparkeeropstellingen. Bovendien is bepaald dat er geen werkverkeer is toegestaan van 08.00 tot 09.00 uur; van 11.30 tot 13.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur.
Ook deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Antea Realisatie uit Capelle a/d IJssel.

Sportpark Stationsweg – sv Zevenhoven
Een uitgevoerde kwaliteitsinspectie heeft aangetoond dat de grasmat van het hoofdveld van sv Zevenhoven grondig gerenoveerd moet worden. De stichting neemt de kans waar om tegelijk met de veldrenovatie ook de veldattributen zoals doelen, leunhekken, ballenvangers en dug-outs te vervangen. De gunstige ligging van het sportpark maakt het mogelijk om de overlast van het bouwverkeer tot een minimum te beperken. Een deel van het parkeerterrein zal ingericht worden voor bouwopslag, waardoor de parkeerdruk in de wijk op zaterdag wellicht iets verhoogd zal worden.
De werkzaamheden worden verricht  in de periode van 23 mei tot eind juli en uitgevoerd door J.M. van Vliet Loonbedrijf uit Ter Aar .

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u per e-mail  secretariaat@stibuni.nl   contact opnemen met Hans Mank, secretaris van StiBuNi.