Kunstgras bij SV Zevenhoven

Zevenhoven - 18 augustus, was het feest op het terrein van SV Zevenhoven, waar wethouder Guus Elkhuizen een nieuw kunstgrasveld opende.

StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Kunstgras bij SV Zevenhoven
StiBuNi Kwaliteit in Buitensport - Kunstgras bij SV Zevenhoven

Ter ere van deze opening speelden de huidige en de oude eerste elftallen van SV Zevenhoven en SV Nieuwkoop tegen elkaar. Het mooie spel, de muziek en de spelletjes die erom waren georganiseerd, zorgden voor een goede sfeer op en rondom het veld.

Samen met het nieuwe kunstgrasveld van SV Nicolaas Boys en de renovatie van het hoofdveld van Sportief, zijn dit de eerste concrete resultaten van het project verbetering voetbalaccommodaties binnen de gemeente Nieuwkoop. Met ondersteuning van de gemeente heeft Stichting Buitensportvoorzieningen Nieuwkoop samen met de betrokken voetbalclubs hard gewerkt aan de realisatie van de eerste kunstgrasvelden.

Door het gebruik van kunstgras kunnen de clubs meer uren spelen en in de winter vaker trainen. Ook kunnen de velden gebruikt worden voor andere sportieve activiteiten, zoals gymlessen van scholen en buitenschoolse opvang. Omdat veel inwoners bij voetbal betrokken zijn als speler of toeschouwer zijn voetbalverenigingen als buurthuizen van groot maatschappelijk belang voor jong en oud.