TAVV

TAVV
Aantal leden: 450 Leden
Velden: 2 kunstgrasvelden. 1 grasveld en 1 klein trainingsveld (gras)
Opgericht in: 1949
Voorzitter: Jos dos Santos
Adres: Hoogerheijdestraat
2461 XB
Ter Aar
Telefoon: 0172 – 603326
Website: http://www.tavv.nl
E-mail: info@tavv.nl

TAVV

Geschiedenis

Oprichting:
Op 1 juni 1949 werd door een aantal Ter Aarders in cafè Kalshoven de Ter Aarse Voetbal Vereniging opgericht, kortweg T.A.V.V. De eerste voorzitter was Wim Mesman. Door de eigenaar van het cafè werd een veld beschikbaar gesteld voor 50 gulden per jaar. Dit veld voldoet niet aan welke eis dan ook, het is te klein, er loopt een greppel middendoor en loopt gedeeltelijk tegen een dijk op. De leden moeten zelf aan het graven om het bespeelbaar te krijgen. Ook moet er door de leden zelf in de buidel getast worden voor de aanschaf van een aantal ballen. Voor een tenue was geen geld dus gekozen werd voor een zwarte broek en een wit overhemd, dat had iedereen wel. In 1950 wordt er naast het voetbal een toneelafdeling opgericht die floreerde en voor de nodige inkomsten zorgde.

Accommodatie:
De accommodatie blijft te wensen over laten. Voor de wedstrijd moesten de schapen eraf gejaagd worden want het bleef gewoon als weiland in gebruik. Kleedruimten waren er niet dus verkleden gebeurde bij Kalshoven. Het wassen werd gedaan bij de sloot die langs het veld liep. Een sloot waar overigens menig speler in terecht is gekomen tijdens de wedstrijd.
Het terrein blijft voor problemen zorgen en in het seizoen 1957-1958 kan gelukkig worden uitgeweken naar het terrein van zustervereniging Altior zodat er groot onderhoud kan worden gepleegd.

Vooruitgang:
In 1959 wordt opnieuw fors geïnvesteerd in een betere drainage. Op 12 mei 1959 wordt de vereniging Koninklijk goedgekeurd. In 1960 bestaat de toneelvereniging 10 jaar en dit wordt uitgebreid gevierd. Door het bestuur wordt hiervoor een bedrag van f80,- beschikbaar gesteld. Vanaf 1965 heeft TAVV de beschikking over een kleedruimte en een bescheiden kantine. In het jaar 1972 is er eindelijk een nieuw sportcomplex dat voldoet aan de normen. Op 7 februari 1973 gaat de eerste paal de grond in van de huidige gebouwen. De officiële opening is op zaterdag 20 oktober 1973. Het aantal (jeugd)leden stijgt enorm en de noodzaak van een tweede veld is al heel snel duidelijk. Op 1 juni 1974 wordt het 25-jarig bestaan van TAVV gevierd. In november van datzelfde jaar wordt een ledenstop afgekondigd omdat er nog steeds geen tweede veld was dat er overigens pas in 1977 zal komen. In 1985 wordt met veel zelfwerkzaamheid een jeugdhonk gebouwd. Op 5 november van dat jaar wordt het officieel geopend.

Clubblad:
In 1989 wordt het 40 jarig bestaan van TAVV gevierd met o.a. een jubileumuitgave met veel historisch fotomateriaal. In 1962 komt er voor het eerst een verenigingsblad uit. Het heet de topscorer en komt maandelijks uit. Hiernaast ziet u een overzicht van de diverse uitvoeringen die er door de jaren heen waren. Na de topscorer heette het officieel orgaan, TAVV Klubnieuws, het Blaablaadje en tenslotte vanaf 1981 de Goalgetter. Inmiddels is er weer een nieuw blad, de Punt.

Moderne ontwikkelingen:
In het nieuwe millennium hebben de ontwikkelingen omtrent de Ter Aarse Voetbalvereniging niet stil gestaan. Het vertrouwde gravelveld waarop getraind werd is inmiddels omgeturnd tot een multifunctioneel kunstgrasveld dat niet alleen dienst doet voor trainingen maar ook voor competitiewedstrijden van de jeugd. Verder zijn de velden onder handen genomen waarbij de drainage is verbeterd en er o.a. een nieuwe sproei-installatie is geplaatst. Ook blijven de successen niet uit. Regelmatig worden er teams van TAVV op sportcomplex Aardam-West als kampioenen onthaald en zorgt een goede jeugdopleiding er mede voor dat het voetbalniveau van de club vrij hoog en in stijgende lijn is.

Bron: www.tavv.nl